13. kesäkuuta 2014

Stroganov

Reseptiarkistossa kevään ajan hautunut stroganov pääsi vihdoin blogiin asti. Tätä täyteläistä klassikkoa voi hyvin valmistaa kerralla suuremmankin setin, sillä pata maistuu mainiosti myös lämmitettynä. Ohje taidettiin napata alunperin täältä. Myös ruokalajin kulttuurihistoriaan kannattaa perehtyä Raholassa.

Naudanpaistia à la Stroganov
800 g naudan ulkopaistia
4 rkl voita
6 rkl erikoisvehnäjauhoja
5 valkosipulinkynttä
2 rkl sinappia
140 g tomaattipureeta
1 l lihalientä
ripaus valkopippuria
ripaus valkoista sokeria
maun mukaan merisuolaa
100 g smetanaa
2 dl kuohukermaa
2 venäläistä suolakurkkua
persiljaa koristeluun

Kuutioi naudanpaisti pieniksi kuutioiksi. Ruskista palaset voissa aina pieni erä kerrallaan, jotta ne ruskistuvat, eivätkä kiehu irtoavassa nesteessä. Siirrä lihakuutiot odottamaan, hienonna sipuli ja kuullota miedolla lämmöllä voissa. Lisää pataan lihakuutiot ja jauhot ja sekoita. Lisää sitten sinappi ja tomaattipuree. Kaada joukkoon lihaliemi ja mausta valkopippurilla, suolalla ja sokerilla.

Anna padan hautua kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin kahden tunnin ajan. Kun lihat ovat pehmeitä, lisää joukkoon smetana ja kerma. Kuutioi lopuksi kurkut ja sekoita stroganovin joukkoon. Kiehauta ja tarjoile koko komeus riisin ja suolakurkkujen kera. Ripottele annosten päälle persiljasilppua.

2 kommenttia:

  1. Ihan vesi herahti kielelle tämän reseptin ja kuvan äärellä! En ole aikoihin tehnyt stroganoffia, mutta lapsuudessani sitä syötiin usein. Oi ihanat ruokamuistot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Meillä ei taidettu stroganovia harmi kyllä kotona tehdä. Oma lapsuuskodin suosikkiruokani taitaa olla isän tekemä makkarakastike, sitä tulee silloin tällöin väsättyä edelleen.

      Poista