11. heinäkuuta 2014

Kafta mishwiyyeh eli libanonilainen jauhelihapihvi

Libanonilainen keittiö on täysin uusi tuttavuus, mutta törmäsimme internetin syövereissä tällaiseen reseptiin, joka vaikutti kokeilemisen arvoiselta. Kannatti testata, sillä pihvit ovat kyllä todella maukkaita. Tähän tarvittavaa seitsenmaustetta kannattaa tehdä isompi satsi kerralla ja säästää myös myöhempää käyttöä varten. Täytyy tutustua tarkemmin tähän libanonilaiseen keittiöön, ensimmäinen kokeilu oli sen verran positiivinen. Ohje pihveihin löytyi mukaillen täältä ja 7-mausteen (bokharat) ohje napattiin tästä.

Libanonilaiset jauhelihapihvit
500 g naudan jauhelihaa
1 iso keltasipuli
puntti persiljaa
2 tl 7-maustetta (ohje alla)
1 tl suolaa
ripaus chilijauhetta

Valmista ensin 7-mauste eli bokharat (huom. jostain syystä 7-mausteessa on 8 maustetta ainakin tässä ohjeessa) jauhamalla morttelissa seuraavat ainekset:
2 osaa mustapippuria
2 osaa paprikajauhetta
2 osaa jeeraa
0,5 osaa korianteria
1 osa neilikkaa
ripaus muskottia
0,5 osaa kanelijauhetta
0,25 osaa kardemummaa

Mausteen teon jälkeen silppua sipuli hyvin pieneksi silpuksi ja purista tarvittaessa nesteet vielä pois sipulista. Silppua myös persilja ja lisää tämän jälkeen kaikki ainekset jauhelihan joukkoon. Vaihvaa taikinaksi ja pyörittele taikinasta jauhelihapihvejä.

Grillaa pihvejä grillissä noin 10-15 minuuttia ja tarjoile esim. grillatun munakoison sekä salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti