16. heinäkuuta 2014

Lämmin fenkoli-perunasalaatti

Tämän mainion lisukkeen ohje (muutimme tosin vähän ainesosasuhteita) löytyi myös uudesta Soppa365-lehdestä (1/2014), jonka saimme mukaamme Taste of Helsingistä.

Salaatin voi yhtä lailla antaa maustua yön yli jääkaapissa ja tarjoilla viileänä lisukkeena.

Lämmin fenkoli-perunasalaatti
15 uutta perunaa
1 fenkoli
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl merisuolaa
0,25 tl valkopippuria
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl pieniä kapriksia
4 tillinoksaa
5 rakuunanoksaa

Keitä perunoita kymmenisen minuuttia niin, että ne jäävät vielä napakoiksi. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja kuullota öljyssä miedolla lämmöllä kymmenen minuutin ajan. Lisää pannulle fenkolinsiemenet, suola, pippuri ja etikka. Halkaise perunat ja lisää pannulle yhdessä kapristen kanssa. Riivi joukkoon tilli ja rakuuna juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Onpas kiva lisäke, fenkoli on kyllä herkullista ja nuo mausteet kuulostaa myös tosi hyville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sitä on jotenkin aina vaikeuksia keksiä lisukkeita, onneksi on keittokirjat ja reseptilehdet.

      Poista