12. heinäkuuta 2014

Mustikkakukkoset

Ehkä parasta, mitä mustikoista voi tehdä! Näin totesin, kun mässytin haikeana menemään viimeistä pikku mustikkarättänää ja mietin sopivaa tekosyytä tehdä näitä mahdollisimman pian lisää. Onneksi pakastimessa on vielä mustikoita! (Käykö teillekin niin, että säästelette hartaasti koko talven marjoja, etteivät ne vain pääsisi loppumaan, ja sitten uuden satokauden alla käytätte vanhat marjat kiireesti pois tilaa viemästä?)

Ohjeen nappasin jo varmaan vuosi sitten talteen Shh... it's a secret! -blogista. Täytettä tuli reippaasti liikaa, joten puolitin määrät tuossa alla. Näitä pieniä ihanuuksia todellakin kannattaa kokeilla!

Mustikkakukkoset (9 kpl)
Taikina:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl ruisjauhoja
2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g mustikoita
0,5 dl sokeria
0,25 dl perunajauhoja
0,25 tl vaniljajauhetta



Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön. Vaahdota sähkövatkaimella hyvin pehmennyt voi ja sokeri ja lisää seokseen kananmuna. Vatkaa vielä hetki. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa keskenään ja lisää taikinaan. Siirrä taikina jääkaappiin tai pakastimeen kohmettumaan hetkeksi ja tee sillä välin täyte.

Survo mustikat haarukalla ja sekoita joukkoon sokeri, perunajauhot ja vaniljajauhe.

Ota taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia paloja ja muovaile taikina sormin muffinivuokien (käytin kahta silikonivuokaa päällekäin) pohjille ja reunoille ohueksi kerrokseksi. Lusikoi marjaseos sitten tasaisesti muffinivuokiin. Ota taikinasta noin teelusikallisen kokoisia paloja, pyörittele palloiksi ja litistä kukkosten hatuiksi. Tasoittele lopuksi reunat kiinni varovasti sormin.

Paista kukkosia 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna kukkosten hieman jäähtyä. Irroita kukkoset varovasti vuoista ja tarjoile jäätelön kera.

2 kommenttia:

  1. Onpas söpöjä ja uskon maistamattakin, että herkullisia. Juu, jotenkin sitä tulee hamstrattua syksyisin hirveät määrät marjoja ja sieniä varastoon ja sitten seuraavana kesänä on kauhea kiire käyttää ne pois ennen uutta satoa. Itse kans suunnittelen tässä mustikkapiirakkaa viime vuoden marjoista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvän mustikkapiirakan ohje olisikin seuraavaksi hakusessa - postaustasi odotellessa! :)

      Poista