8. elokuuta 2014

Avotulirisotto

Alkuperäisenä tarkoituksena oli tehdä normaali risotto liedellä, mutta mökille iskikin yllättäen ukkosmyrsky, joka katkaisi sähköt lähes koko päiväksi. Näin ollen jouduimme tai oikeastaan saimme kokeilla risoton tekemistä avotulella, muurikkapannussa. Helppoa se ei ollut, mutta onnistui kuitenkin lopulta loistavasti. Haastena avotulella tekemisessä oli lähinnä muurikkapannun lämmönsäätely, koska risotto ei varsinaisesti saisi kiehua kovin kovalla lämmöllä. Hitaasti hyvä tulee ja lopputuloksesta tulikin todella maukas. Tätä voi lämpimästi suositella, jos kaipaa hieman lisähaastetta risoton tekemiseen :)

Avotulirisotto
loraus oliiviöljyä
1 l lihalientä
2 keltasipulia
2 pakettia pekonia
3 dl arborio-risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 prk mustapapuja
puntti lehtipersiljaa
parmesania

Laita nuotio tulille ja kuumenna muurikkapannu nuotiossa. Lorauta pinnalle oliiviöljyä. Kuumenna lihaliemi myös sopivassa kattilassa avotulella. Silppua sipulit ja pekoni, kuullota ne muurikassa. Lisää joukkoon risottoriisit ja kuullota hetki. Kaada sekaan valkoviini ja imeytä se riisiin. Lisää tämän jälkeen iso kauhallinen kerrallaan lihalientä joukkoon ja imeytä jälleen. Jatka näin, kunnes riisit alkavat olla lähes al dente. Kaada joukkoon mustapavut ja hauduttele hetki. Lisää joukkoon lehtipersilja ja parmesanjuusto. Lapioi lautasille, siivuta parmesania päälle ja nautiskele antaumuksella!


4 kommenttia:

  1. Onpas hyvännäköistä. :) Itse olen ihan käsi avotulella kokkaamisessa, periaatteessa jotain lihaa ja kasviksia saisin varmaan muurikassa paistettua, mutta risotto kuulostaa kyllä jo aika haastavalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin itsekin tosi skeptinen, mutta niin vaan O. onnistui pyöräyttämään oikeaoppisen risoton muurikassa sillä välin, kun olin vauvanhoitopuuhissa. Kesäkeittiölle ehtiessä minulle jäikin tehtäväksi enää valokuvaus ja herkuttelu :)

      Poista
  2. Kylläpäs näyttää hyvältä ja vähän erilaiselta risotolta mustapapuineen. Havun ihanan aromin aistii tänne asti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merituuli! Sähkökatkoja pitäisi olla useamminkin :D

      Poista