18. syyskuuta 2014

Lakritsinen jogurttipannacotta

Keitetty kermavanukas eli pannacotta on yksinkertainen valmistaa - hermoja kaivataan ainoastaan valmiin jälkiruoan hyytymistä odotellessa. Tämä ohje on peräisin Kokkeillaan-blogista, säädin vain hieman ainesosien määrää omaa makuani vastaavaksi. Muistin myös, että keittiön perukoilla olisi ollut purkki lakritsijauhetta, mutta sepä osoittautuikin lakritsijuurijauheeksi. Yhtä lailla herkullinen lopputulos tuli silläkin!

Erilaisia maitovanukkaita tehdessä kannattaa muuten ehdottomasti tutustua erinomaiseen Epätrendikkään ruokablogin maitovanukkaiden ABC:hen.

Lakritsipannacotta (4 annosta)
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2,5 rkl valkoista sokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
3 tl lakritsijuurijauhetta (esim. Urtekram lakritsijuurijauhe)
1,5 dl maustamatonta jogurttia

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Mittaa kerma, sokeri, vanilja- ja lakritsijauheet kattilaan, sekoita vispilällä ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita kuuman kermamassan joukkoon. Lisää mukaan jogurtti, sekoita tasaiseksi ja jaa annosvuokiin.

Siirrä kulhot varovasti jääkaappiin, kun pannacotta on hieman viilentynyt. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia ennen tarjoilua. Koristele annokset lakritsijuurijauheella juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti