14. syyskuuta 2014

Lehtikaalisipsit kahdella tapaa

Sivuutimme blogimaailmassa kiertäneet lehtikaalisipsit pitkän aikaa mieltäen ne lähinnä ihmelettujen kanssa samaan huuhaakategoriaan. Kun resepti kuitenkin toistui sitkeästi myös suosikkiblogeissamme, oli tästä naposteltavasta otettava lähemmin selvää. Rokkipöllön ja Blueskissan viitoittamana lähdimme siis kokeilemaan sipsien valmistusta.

Ja ihme ja kumma, näihin rapeisiin kaalinpaloihin iskee parin sipsin rouskuttelun jälkeen suorastaan himo! Sriracha-versiota oli tietysti kokeiltava, mutta lämpenimme lopulta enemmän vain simppelisti mustapippurilla ja sitruunalla maustetulle, kaalin maun voimakkaammin esiintuovalle versiolle.

Sitruuna-mustapippuri-lehtikaalisipsit
100 g lehtikaaleja (5 isoa lehteä)
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
pari ripausta sormisuolaa (Maldon merisuola)
reilusti mustapippuria

Sriracha-lehtikaalisipsit
100 g lehtikaaleja (5 isoa lehteä)
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
0,5 rkl sriracha-chilikastiketta
pari ripausta sormisuolaa (Maldon merisuola)

Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit huolella. Riivi lehdet paksun keskiruodin ympäriltä pienemmiksi suupaloiksi ja heittele kulhoon. Lisää sekaan mausteet ja möyhi lehtiä käsin niin, että ne leviävät tasaiseksi kerrokseksi. Paista sipsejä 175-asteisessa uunissa 10-12 minuutin ajan, kunnes kaalit ovat kauttaaltaan rapeita, mutta varo, etteivät lehdet kärähdä.


4 kommenttia:

  1. Vielä olisi meilläkin jäljellä lehtikaalia. Pitääpä kokeilla tuota sitruuna-mustapippuriversiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä oli kyllä mahtava lehtikaalisato, toivottavasti ensi kesänä saadaan mekin samanlainen!

      Poista
  2. Tarkkaa hommaa tuo sipsinpaisto, mulla meinaa kärvähtää. Pitää piipahtaa kasvimaalla ja kokeilla tuota kukkoversiota, jos en kärväyttäisi tällä kertaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tässä hommassa saa olla kyllä nenä tiiviisti kiinni uuninluukussa vahtimassa, ettei kärähdä :)

      Poista