2. syyskuuta 2014

Metsäsienipasta

Sunnuntaisen sieniretken saalis oli sellainen, että saatiinpa siitä maukas pasta vielä maanantai-illallekin aikaan. Reseptiin vinkkiä saatiin Sea Salt with Food -blogista. Menkää tekin metsään, aivan sama minne, siellä on sieniä. Varmasti!

Metsäsienipasta
noin 400 g perattuja metsäsieniä (esim. herkkutatteja, voitatteja ja kanttarelleja)
2 rkl voita
3 rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 dl valkoviiniä
merisuolaa
mustapippuria
spagettia
tuoretta kirveliä
parmesania
puolikkaan sitruunan mehu

Lohko sienet suurehkoiksi paloiksi. Laita kasariin puolet voista ja öljystä. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa ja kuullota silputtuja salottisipuleita noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon sienet ja paistele 5-10 minuuttia niin, että sienet saavat väriä.

Lorauta joukkoon valkoviini ja kihauttele kasaan. Lisää lopuksi joukkon vielä loput oliiviöljystä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Keitä spagetti suolavedessä, nosta lautaselle ja kippaa sienet päälle.

Koristele tuoreella kirvelillä, lorauta vielä päälle sitruunamehua ja raasta parmesania. Syö!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti