28. syyskuuta 2014

Pho eli vietnamilainen lihakeitto, vol 2

Pho-keittoa on tullut tehtyä aiemminkin. Tuolloin lopputulos oli niin hyvä, että päätimme ottaa uusinnan hieman muunnellulla reseptillä. Alkuperäisestä poiketen käytimme nyt lihana flank steakia eli kuvepaistia. Jätimme tällä kertaa reseptistä pois porkkanan ja mintun, mutta lisäsimme hieman chilin määrää. Täytyy sanoa, että tästä versiosta tuli oikeastaan ensimmäistä parempi, hyviä toki molemmat.

Pho-keitto
Pho eli vietnamilainen lihakeitto
500 g flank steakia
suolaa
mustapippuria
limetin mehua
2 punaista chiliä, esim. jalapenoa
1,2 litraa lihalientä (tehtiin vasikanfondista)
2 sipulia
1 punasipuli
5 cm tuoretta inkivääriä
2 kanelitankoa
6 tähtianista
6 neilikkaa
1 vihreän kardemumman siemenkota
1 rkl fenkolinsiemeniä
0,5 rkl jauhettua korianteria
2 kpl kaffir-limetin lehtiä
3 rkl kalakastiketta
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
tuoretta korianteria
4 kevätsipulin vartta
munanuudeleita

Kuivaa flank steak, suolaa ja pippuroi. Hiero lihaan myös hieman limetin mehua ja ripottele toisesta chilistä siivuja päälle, säästä toinen chili myöhemmäksi. Marinoi pari väintään pari tuntia.

Kuori sipulit ja inkivääri. Halkaise sipulit neljään osaan ja inkivääri kahtia. Laita uuniin 200 asteeseen grillivastusten alle folion päälle ja paahda niin kauan kunnes sipulit ovat tummuneet.

Paahda kuivalla pannulla miedolla lämmöllä kaneli, kardemumma, tähtianis, neilikka, fenkoli ja korianteri. Lusikoi paahdetut mausteet esim. irtoteen suodatuspussiin, lisää mukaan limetin lehdet ja sulje pussin suu tiiviisti langalla.

Kiehauta lihaliemi kattilassa. Lisää lihaliemen joukkoon kalakastike, sokeri, maustepussi, sipulit ja inkivääri. Hauduta lientä noin tunnin ajan, poista sitten reikäkauhalla inkiväärit ja sipulit. Siivuta myös jalapeno ja lisää 2/3 siivuista mukaan liemeen antamaan makua.

Ota liha marinadista ja paista kuumassa pannussa hetki. Vähennä lämpöä ja paistele, kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta. Jätä liha vetäytymään folioon noin 15 minuutiksi.

Poista maustepussi liemestä. Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Pilko kevätsipulit ja rievi korianterin lehdet. Ota liha foliosta ja siivuta se ohuiksi viipaleiksi.

Keiton tarjoilu: nostele lautaselle nuudeleita, kaada keittolientä päälle ja lisää lihat. Koristele lopuksi tuoreella korianterilla, kevätsipulilla ja chilillä.

2 kommenttia:

  1. Tämä pho on kiinnostanut ajatuksena, tästähän sitä voisi ryhtyä sanoista tekoihin!

    -Merja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna mennä! :) Tuo ensimmäinen versiomme reseptistä taitaa olla oikeaoppisempi, mutta mediumiksi jätetty kuvepaisti toimi kyllä myös aivan erinomaisesti.

      Poista