13. syyskuuta 2014

Täytetyt spaghettikurpitsat

Saimme O:n sukulaisilta rotinalahjaksi mm. pari spaghettikurpitsaa. Näiden hassujen kummajaisten sisus muuttuu kypsennettäessä nimensä mukaisesti kuin spaghetiksi ja kuulemma maistuu hyvältä pastakastikkeiden kera syötynä.

Päädyimme kokeilemaan vähän eksoottisempaa versiota meksikolaistwistillä Whole Foods Marketin reseptiä mukaillen. Jos saat käsiisi spaghettikurpitsan, tämä on kokeilemisen arvoinen setti!

Täytetyt spaghettikurpitsat
1 isohko spaghettikurpitsa
1 punasipuli
1 punainen paprika
1 vihreä jalapeno
170 g säilykemustapapuja
100 g säilykemaissia
1 tl mietoa chilijauhetta (esim. chilaca)
vajaa 1 dl tuoretta korianteria silputtuna
1 limetin mehu
merisuolaa

Halkaise kurpitsa pitkittäin, poista siemenet ja aseta palat leikkuupinta alaspäin uunivuokaan. Kaada pohjalle tilkka vettä niin, että kurpitsat eivät pala uunissa vuokaan kiinni. Paahda kurpitsoita 225-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes kurpitsan sisus on pehmeä ja rihmat irtoavat haarukalla nyhtäessä helposti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti