22. syyskuuta 2014

Tomaattinen papu-jauhelihakeitto

Syyssateet ovat täällä, mutta niin ovat myös maukkaat, lämmittävät keitot! Maanantaita piristää helposti valmistuva valkopapu-jauhelihakeitto, johon ideoita nappasimme K-ruokalehdestä.

Tomaattinen jauheliha-papukeitto
1 pieni purjo
3 isoa valkosipulinkynttä
2 ramiropaprikaa
2 porkkanaa
400 g naudan jauhelihaa
400 g tomaattimurska
1 l lihalientä vasikanfondista
3 tomaattia
170 g isoja valkoisia säilykepapuja
1 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
merisuolaa
mustapippuria
tarjoiluun parmesania

Hienonna purjo ja valkosipulit ja kuullota niitä viitisen minuuttia öljyssä kattilassa. Pilko paprika ja porkkanat pieniksi kuutioiksi, lisää kattilaan ja jatka paistamista toiset viisi minuuttia.

Ruskista jauheliha öljyssä valurautapannulla ja lisää kasvisten joukkoon. Kaada perään tomaattimurska ja lihaliemi ja anna keiton hautua 15 minuutin ajan.

Pilko tomaatit kuutioiksi ja lisää ne keiton joukkoon huuhdeltujen papujen ja hienonnettujen yrttien kanssa. Kiehauta keitto, mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja tarjoile annokset parmesanraasteen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti