5. syyskuuta 2014

Vanhan ajan herkkutattikastike

Keittiössämme kokkailtiin eilen kolmen sukupolven voimin, kun isäni tuli kylään. Ystäväni Pääskynen oli aiemmin viikolla tuonut lounastreffeille mukanaan laatikollisen ihania herkkutatteja, joista teimme lapsuusmuistojeni mukaista, aivan taivaallista sienikastiketta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Toimii yhtä lailla myös kantarelleista tehtynä.

Vanhan ajan sienikastike
1 iso keltasipuli
2 rkl voita
1 l herkkutatteja kuutioituna
2 rkl korppujauhoa
4,5 dl kuohukermaa
ripaus valkoista sokeria
merisuolaa

Silppua sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota valurautapannulla voissa. Lisää joukkoon sienikuutiot ja ripaus suolaa. Paista, kunnes neste on irronnut ja sienet saaneet kauniin ruskean paistovärin. Lisää joukkoon korppujauhot ja sekoita niin, että ne levittyvät tasaisesti. Kaada sekaan kerma ja anna kastikkeen keittyä kasaan parisenkymentä minuuttia, aina välillä hämmentäen. Sekoita joukkoon reilu ripaus sokeria, tarkista suola ja tarjoile esimerkiksi lihapullien kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti