13. lokakuuta 2014

Banaanimuffinit

Pehmoiset banaanimuffinit valmistuvat nopeasti helpottamaan akuuttia makeannälkää. Ohje toimii myös hävikin minimoimiseen, sillä mitä mustempia banaaneja käyttää, sen parempi on lopputulos.

Banaanimuffinit (15 kpl)
100 g voita
1 dl vispikermaa
1,25 dl kevytmaitoa
2,25 dl valkoista sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 ml vaniljajauhetta
3 isoa banaania

Sulata voi mikrossa leivontakulhossa. Sekoita joukkoon kerma ja maito ja lisää perään kananmunat ja sokeri. Sekita tasaiseksi ja mittaa seoksen päälle vehnäjauhot. Nypi jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljajauhe ja vatkaa taikina sitten tasaiseksi. Murskaa banaanit haarukalla karkeaksi soseeksi ja sekoita taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa 14 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti