23. lokakuuta 2014

Bangers and mash

Syksy jatkuu maukkaiden ja tuhtien britti(pubi)klassikkojen parissa. Hyvistä aikeista huolimatta lihamyllymme makkarasuppiloineen möllöttää vieläkin hylättynä keittiön nurkassa, sillä tähän annokseen tuoremakkarat napattiin nopeasti kyytiin kaupan lihatiskiltä.

Valmiitkin hirviwurstit veivät kielen mennessään ja persiljalla ja oluella viritetty perunamuussi toimi hyvin makkaroiden kumppanina. Myös Williams-Sonoman sivuilta napattu, vähän tuunattu ruskean sipulikastikkeen ohje tuotti maukkaan lopputuloksen.

Persiljalla ja oluella maustettu perunamuussi
6 isoa jauhoista perunaa (esim. Bellarosa)
2 rkl voita
1 dl kevytmaitoa
n. 1-2 dl olutta
1 dl silputtua tuoretta persiljaa
merisuolaa

Kuori perunat, puolita ne ja keitä suolalla maustetussa vedessä hiljaa poreillen kypsiksi. Kaada vesi pois ja lisää joukkoon voi ja maito. Muussaa sähkövatkaimella tasaiseksi ja lisää olutta, kunnes muussi on sopivan paksua rakenteeltaan. Lisää joukkoon vielä persiljasilppu ja mausta tarvittaessa suolalla.

Tuoremakkarat
6 kpl raakamakkaroita (esim. Wurst Fennican hirviwursteja)
voita

Paista makkaroita voissa valurautapannulla miedolla lämmöllä, aina välillä lusikalla voilientä makkaoiden päälle nostellen. Makkarat kypsyvät noin parissakymmenessä minuutissa.

Onion gravy eli sipulikastike
4 rkl voita
2 keltasipulia
2,5 rkl erikoisvehnäjauhoja
2 dl punaviiniä
3 dl lihalientä (esim. riistafondista)
merisuolaa
mustapippuria

Viipaloi sipulit ja kuullota ne voissa paistinpannulla. Ripottele mukaan vehnäjauhot ja paista hetki, kunnes jauhot saavat kullanruskean värin. Kaada pannulle viini ja lihaliemi ja kiehauta kastike. Anna kastikkeen kiehua kasaan viitisentoista minuuttia, aina välillä sekoitellen. Mausta lopuksi oman maun mukaan rouhaisuilla suolaa ja pippuria.

2 kommenttia:

  1. Siinäpäs vinkeä muussi, tuo on joskus kokeiltava! Meilläkin on lihamylly pysynyt kaapissa Rommirusinan lobbauksesta huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusinan makkarapostaukset on kyllä ihan huippuja!

      Poista