20. lokakuuta 2014

Espanjalaiset riisikakut, lihapullat ja paahdettu paprika

Sunnuntain päivällinen taikoutui osittain tähteistä, kiitos espanjalainen keittiö -kirjan (Pepita Aris). Tuosta kirjasta nappasimme riisikakkujen ohjeen ja kaikki ainekset löytyivätkin sopivasti jääkaapista. Ferran Adriàn Perheateria-kirjasta napattiin lisukkeeksi paahdettua paprikaa ja lihapullien resepti keksittiin tällä kertaa ihan omasta päästä.

Kokonaisuus toimi yllättävän hyvin yhteen, riisikakut olivat maukkaita, joskaan emme saaneet niistä aivan riittävän rapeita tällä kertaa. Lihapullissa riitti makua oikeen reippaasti ja paahdettu paprika sopi lisukkeeksi hyvin tähän kokonaisuuteen.

Tortitas de arroz eli espanjalaiset riisikakut
115 g keitettyä, valkoista pitkäjyväistä riisiä
1 keskikokoinen peruna
4 kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
3 kananmunaa
1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
0,5 tl espanjalaista tulista savupaprikajauhetta (pimentón de la vera)
mustapippuria
vuorisuolaa

Raasta peruna karkealla terällä, viipaloi kevätsipulit ja hienonna valkosipuli. Paista riisit, perunaraaste ja sipulit oliiviöljyssä kuumalla pannulla niin, että ne hieman ruskistuvat. Nosta sivuun jäähtymään.

Sekoita kananmunat, persilja, paprikajauhe, suola ja pippuri kulhossa. Sekoita hieman jäähtynyt paistos kananmunaseoksen joukkoon. Kuumenna öljyä pannussa ja lusikoi pari lusikallista taikinaa pannulle per riisikakku. Paista molemmin puolin muutama minuutti kunnes kakut ovat kauniin ruskeita. Nosta kakut hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

Tarjoile esim. paahdetun paprikan ja lihapullien kera.

Lihapullat
400 g sika-nautajauhelihaa
2 rkl tuoretta persiljaa
1 tl tulista savupaprikajauhetta (pimentón de la vera)
1 tl epazotea
vuorisuolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään, vaivaa taikina ja muotoile lihapullia. Ruskista pullat pannulla, siirrä uunivuokaan ja paista kypsiksi uunissa.

Paahdettu paprika
2 punaista paprikaa

Huuhtele paprikat, laita uunivuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Poista kuoret, siivuta ja paista vielä pannulla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti