14. lokakuuta 2014

Fetajuustolla höystetty papu-kasviskeitto

Fasoladaa eli kreikkalaista valkopapu-tomaattikeittoa on vähän vaikea lähteä tekemään, jos kaapista löytyykin yllättäen vain yksi paketti valkopapuja. Niinpä muutimme suunnitelmaa ja teimmekin fasoladan sijaan sen espoolaista pikkuserkkua, fetajuustolla höystettyä papu-kasviskeittoa. Oikein hyvää sekin!

Feta-papu-kasviskeitto
1 keltasipuli
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
4 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1 punainen mieto chili
2 rkl oliiviöljyä
300 g kokonaisia säilyketomaatteja
300 g paseerattua tomaattia
7 dl vettä
170 g suuria valkoisia papuja
170 g kidneypapuja
ripaus paprikajauhetta
merisuolaa
mustapippuria
5 tomaattia
1 tilliruukku

Tarjoiluun:
250 g fetajuustoa
tilliä
sitruunaa

Hienonna sipulit ja chili ja kuutioi paprikat ja porkkanat. Kuullota vihanneksia kattilassa oliiviöljyssä kymmenisen minuuttia ja lisää joukkoon säilyketomaatit, paseerattu tomaatti, vesi ja laakerinlehdet. Anna kiehua reilu kymmenen minuuttia, kunnes porkkanat ovat syömäpehmeitä. Pilko samalla säilyketomaatit keittopohjan kiehuesssa pienemmiksi esim. puuhaarukalla.

Lisää keiton joukkoon pavut ja kiehauta. Mausta paprikajauheella ja rouhaisee joukkoon makusi mukaan suolaa ja mustapippuria. Kuutioi tomaatit, hienonna tilli ja sekoita keiton joukkoon. Lämmitä keitto ennen tarjoilua, mutta älä enää kiehauta.

Purista annosten päälle sitruunamehua ja tarjoile murustetun fetan ja tillinoksien kera.

2 kommenttia:

  1. Kivan lämmittävän näköinen keitto ja mukava lisä tuo feta. Minäkin olen ajatellut jonkinlaisen papukeiton keittämistä tässä lähiaikoina...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeile aitoa fasoladaa, se on todella maukasta :)

      Poista