16. lokakuuta 2014

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko on parhaimmillaan todella hyvää perusruokaa, jota tulee tehtyä tosin aivan liian harvoin. Kerrankin otimme itseämme niskasta kiinni ja täräytettiin kaksi isoa vuokaa uuniin. Kyllä kannatti - tarjolle vielä puolukkahilloa, niin tätä herkkua voisi syödä vaikka kilon kerralla. Resepti pohjautuu tähän.

Paistoimme laatikon kahdella eri tavalla, ensimmäinen vuoka 175 asteessa reilun tunnin ja toinen vuoka 100 asteessa 3 tuntia. Ei liene vaikea arvata kumpi oli parempi..

Kaalilaatikko (2 isoa vuokaa)
1 1/2 dl puuroriisiä
1/2 tl suolaa
noin 8 dl vettä
1  keltasipuli
1000 g valkokaalia
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 tl meiramia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tummaa siirappia
4 dl lihalientä

Tarjoiluun
puolukkahilloa

Keitä ensin riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Silppua sipuli ja hienonna kaalit. Ruskista jauheliha pannulla. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla ja meiramilla. Siirra jauheliha syrjään ja lisää pannuun öljy ja kaalin silppu. Hauduttele kannen alla noin 5-10 minuuttia tai kunnes kaali pehmenee. Sekoita kaalin joukkoon vielä ruokalusikallinen siirappia.

Sekoita uunivuokiin jauheliha ja kaalit. Kaada päälle lihaliemi ja vettä. Ensimmäinen vuoka paistettiin uunissa tunti 175 asteessa kiertoilmalla. Toinen vuoka paistettiin rauhassa 100 asteessa noin 3 tuntia ja tämä versio oli ylivoimainen voittaja. Tarjoa puolukkahillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti