1. lokakuuta 2014

Omena-calvadoskakku

Vielä kannattaa ottaa ilo irti omenasesongista! Omenasiideristä valmistettu calvados-viina korostaa mukavasti kotoisen omenapiirakan makua tuoden kakkuun myös pientä ylellisyyttä.

Omena-calvadoskakku (pyöreään irtopohjavuokaan)
4 kotimaista omenaa
200 g voita
200 g valkoista sokeria
4 kananmunaa
370 g erikoisvehnäjauhoja
0,3 tl vaniljajauhetta
3 tl leivinjauhetta
0,75 dl calvadosta

Ota voi lämpenemään huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele paperi sekä vuoan reunat voilla. Jauhota vuoka kevyesti vehnäjauholla ja laita jääkaappiin odottamaan.

Leikkaa kaksi omenaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Kuori toiset kaksi ja kuutioi pieniksi kuutioiksi.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, välillä vatkaten. Vatkaa taikina kuohkeaksi ja lisää joukkoon vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljajauhe. Sekoita joukkoon vielä calvados ja nostele taikinan sekaan omenakuutiot.

Kaada taikina irtopohjavuokaan, taputtele lusikalla tasaiseksi ja asettele omenaviipaleet tasaisesti kakun pinnalle.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 35 minuutin ajan tai kunnes taikinaa ei tartu kokeilutikkuun. Anna kakun vetäytyä vähintään muutamia tunteja ennen tarjoilua. Maku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

3 kommenttia:

  1. Calvados kuullostaa kyllä oivalta mausteelta omenakakkuun. :)

    VastaaPoista
  2. Sievä kakku ja komppaan ssiiriä, kiva idis tuo calvados.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ssiiri ja Rommirusina! Välillä vauvan kanssa valvoessa saa toteuttamiskelpoisiakin ideoita :)

    VastaaPoista