11. lokakuuta 2014

Rapu-kookoskeitto

Keittoja tulee tehtyä valitettavan vähän, mutta tällä kertaa silmään osui maukkaan oloinen resepti täältä. Kyseessä oli katkarapu-kookoskeitto, jota tuunasimme omiin tarpeisiimme reippaalla otteella.

Lopputulos oli kieltämättä ihan hyvä, mutta makua saisi olla vieläkin enemmän. Keitosta jäi ravun maku hieman ohueksi, ehkä rapulientä voisi olla enemmän tai sen pitää olla ainakin voimakkaamman makuinen. Lisäksi mausteita saa olla reilusti enemmän; lisää chiliä ja valkosipulia sekä tilliä puntti.

Ehdottomasti hyvää näinkin, mutta hieman jäi kaivelemaan tosiaan se, että keitosta puuttui tietty intensiivisyys. Asia täytyy korjata ensi kerralla.

Rapu-kookoskeitto
1 iso keltasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 punainen mieto chili
2 rkl oliiviöljyä
2,5 rkl erikoisvehnäjauhoja
680 g paseerattua tomaattia
4 dl rapulientä (esim. Touch of Taste hummerifondista)
4 dl kookosmaitoa
ripaus täysruokosokeria
reipas ripaus chilijauhetta (esim. Rocoto turbo pube tai jokin muu tulinen lajike)
2 lohkon sitruunamehut
500 g kuorittuja jättikatkarapuja
puoli punttia tuoretta tilliä
merisuolaa

Silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa chili renkaiksi ja poista siemenet. Kuullota sipulit ja chilirenkaat oliiviöljyssä. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja jatka kuullottelua. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, rapuliemi sekä kookosmaito. Keittele noin vartti. Lisää keittoon täysruokosokeri ja chilijauhe sekä kahden sitruunalohkon mehut. Lisää keittoon lopuksi kuoritut jättikatkaravut ja reilusti tilliä. Älä keittele rapuja enää, jottei niistä tule sitkeitä. Mausta vielä suolalla tarpeen mukaan ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti