17. lokakuuta 2014

Ruishampurilaiset pinaatti-papupihveillä

Noloa myöntää, mutta en ole koskaan tehnyt itse muita kasvispihvejä kuin seitanpihvejä. Ne ovatkin herkkua! Nyt päätin yllättää O:n kasvishampurilaisilla ja heittelin monitoimikoneeseen aineksia melko lailla fiilispohjalta. Helppoa ja hyvinkin herkullista!

Papu-pinaattipihvit (9 kpl)
150 g pinaattia
1 iso keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 sellerinvarsi
1 mieto chili (esim. piispanhattu)
1,5 tl savupaprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl vuorisuolaa
340 g mustapapuja
1 kananmuna
1,5 dl gramjauhoja
1 dl täysjyväspelttijauhoja

Tarjoiluun:
pyöreitä ruisleipiä (esim. Reissumies Tosi Tumma)
isoja tomaatteja
rucolaa
sriracha-kastiketta
sinappikastiketta (ks. alla)

Huuhtele pinaatit ja freesaa ne paistinpannulla. Purista irtoava neste pois lehdistä ja lisää lehdet monitoimikoneeseen.

Pilko sipuli ja valkosiplinkynnet. Viipaloi myös sellerinvarsi ja chili. Kuullota sipuleita, selleriä ja chiliä oliiviöljyssä kymmenisen minuuttia. Lisää aineet monitoimikoneeseen. Ripottele sekaan myös savupaprikajauhe, vastarouhittu mustapippuri ja suola. Pyöräytä monitoimikoneella ainekset hienoksi.

Huudo ja valuta mustapavut ja lisää ne monitoimikoneeseen. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää joukkoon kananmuna. Pyöräytä kone käyntiin ja ripottele kikhernejauhot ja spelttijauhot massan sekaan koneen käydessä.

Kuumenna paistinpannu ja lisää reilusti oliiviöljyä. Nosta ruokalusikalla pannulle pihvejä, 2 rkl per pihvi, ja muotoile massa lusikalla noin sentin paksuiseksi. Ruskista pihvit ja käännä ne lastalla ympäri. Kun pihvit ovat kauniin ruskeita, nosta ne uunipellille ja paista vielä 150-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.

Paista leivänsiivuja oliiviöljyssä pannulla ja kokoa sitten aineksista hampurilaisia. Tarjoile välittömästi.

Sinappikastike
300 g paksua maustamatonta jogurttia
2 rkl täysjyväsinappia

Sekoita jogurtti ja jyväsinappi keskenään kastikkeeksi.

2 kommenttia:

  1. Sama vika täällä, montaa kertaa ei ole kasvispihvejä tullut väännettyä. Tuo Tosi tumma Reissumies muuten sopii varmasti hyvin hampparityylisiin virityksiin, kun yleensä ruisleipään tehdyt ovat lähinnä kuivia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo tosiaan toimivat pehmeytensä puolesta tähän tarkoitukseen ihan hyvin, kun vain reilu puolet viljasta on täysjyväruista.

      Poista