3. lokakuuta 2014

Sardiinikiusaus

Nyt on luvassa perinteistä arkiruokaa hieman eri tavalla toteutettuna. Kävi nimittäin niin, että kaupasta ei löytynyt sitä Janssonia, joten piti vaihtaa anjovikset lennosta sardiineihin. Maku ei muistuta ihan perinteistä janssoninkiusausta, mutta toimi se näinkin. Varsinkin, kun itse en ainakaan ole mikään anjoviksen ystävä...

Sardiinikiusaus
1 kg perunaa
2 keltasipulia
3 rasiaa sardiineja (joissa 3 x 67 g fileitä)
7,5 dl ruokakermaa
myllysuolaa
mustapippuria
voita

Suikaloi ja huuhtele perunat. Ronskisti vaan kuorineen päivineen. Silppua sipulit. Lado puolet perunasuikaleista voideltuun vuokaan, levitä päälle sipulit ja sardiinit. Kippaa päälle loput perunat. Mausta, kaada päälle kerma, lado pinnalle muutama voinokare ja paista uunissa 200 asteessa noin tunnin tai kunnes potut ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti