4. lokakuuta 2014

Shepherd's pie

Tuhti ja rehellinen paimenpojan paistos on mahtava lohturuoka kylmeneviin syysiltoihin. Oluella maustettu perunamuussikuori toi elävästi mieleen Englannin maalaispubien ihanat sunnuntailounaat. Britit, jos ketkä, tietävät, millä konsteilla kolea ja kostea sää voitetaan! Reseptiin otimme vinkkejä Food Networkista.

Shepherd's pie (2 annosvuokaa)
Perunamuussi:
4 keskikokoista perunaa, jauhoinen lajike (esim. Bellarosa)
70 g voita
0,6 dl ale-olutta (esim. Fuller's Golden Pride)
1 kananmunankeltuainen
mustapippuria
merisuolaa

Lihapaistos:
1 iso keltasipuli
1 porkkana
1 valkosipulinkynsi
400 g karitsanpaistijauhelihaa
1,5 rkl erikoisvehnäjauhoa
2,5 rkl tomaattipureeta
1 dl kanalientä
2 tl Worchestershire-kastiketta
3 isoa oksaa rosmariinia
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
1,2 dl säilykeherneitä
merisuolaa
mustapippuria

Kuori perunat ja kuutioi ne muutamaan osaan. Keitä kevyesti poreilevassa merisuolalla maustetussa vedessä, kunnes kuutiot ovat kypsiä. Siivilöi vesi pois. Sulata voi ja lämmitä olut. Sekoita voisula ja olut perunakuutioiden joukkoon sähkövatkaimella. Sekoita sitten joukkoon munankeltuainen. Mausta muussi suolalla ja pippurilla. Kaavi muussi pursotinpussiin.

Hienonna sipuli, porkkana ja valmkosipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota kuutioita öljyssä paistinpannulla kymmenisen minuuttia. Siirrä paistos sivuun, nosta pannun lämpöä ja ruskista jauheliha. Lisää kuutiot takaisin pannulle ja sekoita joukkoon vehnäjauho. Lisää mukaan tomaattipuree, kanaliemi, worchestershire ja yrttisilppu. Nostele joukkoon myös säilykeherneet. Mausta seos lopuksi suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Jaa lihapaistos kahteen annosvuokaan ja taputtele tiiviiksi. Pursota päälle ensin spiraalimaisesti ohut kerros perunasosetta, jotta lihapaistos jää tiiviisti perunakuoren alle. Täytä sitten vuoat pursottamalla niihin vierekkäin perunaruusukkeita.

Paista annoksia 175-asteissa kiertoilmauunissa 30 minuutin ajan, tai kunnes perunakuori on hieman ruskistunut ja rapeutunut. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.


4 kommenttia:

  1. Paimenen paistos on kyllä lohturuoan aatelia! Tuo olut muusin joukossa on todella mielenkiintoinen lisä, menee kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Mutta varoituksen sana, se aiheuttaa myös välittömän tarpeen varata lentoliput saarivaltion suuntaan :)

      Poista
  2. On kyllä ihastuttavia paistoksia, tosi sieviä ja herkullisen näköisiä muutenkin.

    VastaaPoista