2. lokakuuta 2014

Sitruuna-korianterikuorrutettu lohi

Ruokablogeissa on viime aikoina pyörinyt jännänkuuloinen raaka-aine, pohjoisafrikkalaisissa keittiöissä käytetty suolaliemeen säilötty sitruuna. Löysimme purkillisen näitä hauskasti pieneksi kutistuneita sitruunoita kauppareisulla ja päätimme kokeilla niitä ensimmäiseksi lohen maustajana. Resepti on pienin muutoksin napattu FineFoodsin sivuilta.

Itse ihastuin pikanttiin makuun kovasti, mutta tuote jakoi mielipiteet ja O:n mielestä lohen kuorrutteessa oli lähinnä kummallinen hedelmäkarkeista tuttu sitruunaesanssin sivumaku. O lupasi kuitenkin antaa sitruunoille vielä mahdollisuuden - mihin ruokalajeihin sinä suosittelisit niitä kokeilemaan?

Korianteri-sitruunakuorrutettu lohi
700 g lohifileetä
2 säilöttyä sitruunaa (esim. Al'Fez säilötty sitruuna)
2 cm inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku korianteria
1,5 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria

Tarjoiluun:
kasvisliemessä keitettyä kvinoaa
limettilohkoja
tuoretta korianteria

Aseta lohifile uunivuokaan. Murskaa monitoimikoneessa kuorittu ikivääri, valkosipulinkynsi, sitruunat, öljy ja korianterinlehdet hienoksi tahnaksi. Levitä maustetahna kalan pinnalle ja rouhi päälle vielä suolaa ja mustapippuria. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpömittari näyttää 48-50 astetta. Anna vetäytyä hetken folion alla ennen tarjoilua. Tarjoile kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan keitetyn kvinoan kera ja koristele annokset limetin lohkoilla ja korianterinlehdillä.

2 kommenttia:

  1. Lohen kuorrutus kuulostaa hyvältä. Säilötyissä sitruunoissa on tosiaan hieman omalaatuinen maku. Meillä on käytetty niitä ainakin kana-, lammas- ja naudanlihatagineissa. Tuossa pari reseptiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Luipupupu, tuo kana lähtee ehdottomasti kokeiluun!

      Poista