10. lokakuuta 2014

Valkokaali-jauhelihawokki

Suomessa vietetään parhaillaan kaaliviikkoa (6.-12.10.2014). Valko- eli keräkaali on täällä kaaleista suosituin. Nopea arki-illan jauheliha-keräkaalipaistos maustettiin tällä kertaa kuivatuin yrtein. Kynteliä, kirveliä ja lipstikkaa pitäisikin muistaa käyttää ruuanlaitossa rohkeammin, ne täydensivät kivasti kaalin makua.

Keräkaali-jauhelihawokki
400 g naudan paistijauheliha
puolikas pieni valkokaali
1 punasipuli
1 punainen mieto chili
2 rkl kuivattua kynteliä
2 rkl kuivattua kirveliä
2 rkl kuivattua lipstikkaa
3 rkl vaaleaa soijakastiketta
mustapippuria

Ruskista jauheliha öljyssä kuumalla valurautapannulla. Suikaloi kaali reiluiksi paloiksi ja kuutioi punasipuli. Leikkaa chili renkaiksi. Wokkaa kaalia, chiliä ja sipuleita muutaman minuutin ajan wokkipannulla ja lisää joukkoon ruskistettu jauheliha. Ripottele sekaan yrtit ja lorauta joukkoon soijakastike. Rouhaise lopuksi paistokseen reilusti mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti