7. lokakuuta 2014

Yhden kulhon omenapiirakka

Mitä tehdä lyhyellä varoitusajalla saapuville vieraille? Näin omenasesongin aikana vastaus on tietysti nopeaakin nopeampi omenapiirakka. Resepti on peräisin Pullahiiren leivontanurkasta, omppujen raastamiseen puolestaan sain vinkin Kirsin keittiöstä. Piirakasta tuli ihan muhevaa, ja se säilyi hyvänä vielä pari päivää leipomisen jälkeenkin. Hyvä perustaikinaohje vaikkapa mökkikeittiöön.

Yhden kulhon omenapiirakka (uunipellillinen)
200 g voita
2 dl vispikermaa
2,5 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
4,5 dl valkoista sokeria
8 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ml vaniljajauhetta
6 kotimaista omenaa
2 rkl valkoista sokeria
2 tl kanelia

Sulata voi mikrossa leivontakulhossa. Sekoita joukkoon kerma ja maito ja lisää perään kananmunat ja sokeri. Sekita tasaiseksi ja mittaa seoksen päälle vehnäjauhot. Nypi jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljajauhe ja vatkaa taikina sitten tasaiseksi.

Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille tasaiseksi kerrokseksi.

Raasta omenat raastimen karkealla terällä raasteeksi ja levitä piirakan pinnalle. Sekoita sokeri ja kaneli keskenään ja ripottele seos omenaraasteen päälle.

Paista omenapiirakkaa 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30 minuutin ajan, tai kunnes taikinaa ei enää tartu kokeilutikkuun.

2 kommenttia:

  1. Onpas hyvältä kuulostava ohje! Harmillisen vähälle on jäänyt omppuleivonnaiset tälle syksyä. Mutta ehtiihän niitä vielä tehdä vaikka kuinka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Ei muuta kuin leipomaan, vielä ehtii hyvin! :)

      Poista