6. marraskuuta 2014

Sisilialainen tomaattilammas

Paahdetuista kasviksista sauvasekoittimella tasaiseksi ajettu kastike vaatii ehkä pientä vaivannäköä, mutta palkitsee tekijänsä. Tomaattisessa soossissa haudutetut mureat karitsan paahtopaistipalat maistuvat mahtavalle pinaatti-voi-pastan kera.

Ohjeen löysimme Erren's Kitchen -blogista.

Sisilialainen tomaattilammas
500 g tomaatteja
2 pientä punaista paprikaa
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
vuorisuolaa
mustapippuria
500 g karitsan paahtopaistia
kourallinen tuoretta persiljaa

Lisukkeeksi:
pastaa kahdelle hengelle
pari kourallista pinaatinlehtiä
2 rkl voita

Leikkaa tomaatit, paprikat ja sipuli neljään osaan. Levitä lohkot ja valkosipulinkynnet uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä ja rouhaise mukaan suolaa ja pippuria. Paista 200-asteisessa kiertoilmauunissa puolen tunnin ajan. Siirrä vihannekset kattilaan ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kuutioi paahtopaistit ja ruskista ne öljyssä kuumalla valurautapannulla. Kaada lihat tomaattikastikkeen joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä ilman kantta tunnin ajan. Lisää joukkoon persiljasilppu ennen tarjoilua.

Keitä pasta suolavedessä. Kun keittoaikaa on jäljellä minuutin verran, lisää joukkoon pinaatit. Valuta keitinvesi pois ja sekoita joukkoon lopuksi pari ruokalusikkaa voita.

2 kommenttia:

  1. Jo otsikko herätti ruokahalun! Kun pääsin reseptin loppuun, olin supernälkäinen, on varmasti herkkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä! Mepä täällä juuri äsken kerrattiin teidän cavatelli-reseptiä lauantaille :)

      Poista