11. marraskuuta 2014

Valkosuklaa-karpalocookiet

Olen menossa iltapäivällä pyörähtämään pikkukokin kanssa työpaikalla, ja päätin viedä kollegoille tuliaisiksi muhkeita cookieita. Täytyyhän sitä vanhempainvapaalaisen esittää kunnon pullantuoksuista kotiäitiä :)

Resepti on paranneltu versio vanhasta valkosuklaa-karpalocookie-postauksesta. Nämä cookiet ovat edelleen aivan luvattoman herkullisia!

Karpalo-valkosuklaacookiet (16 keksiä, 2 pellillistä)
170 g voita
50 g valkoista sokeria
150 g fariinisokeria
1 kananmuna
250 g erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ml vaniljajauhetta
1 ml hienoa merisuolaa
150 g kuivattuja karpaloita
130 g valkosuklaata

Mittaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kulhoon ja vatkaa seosta sähkövatkaimella parin minuutin verran. Lisää joukkoon kananmuna ja jatka vielä vatkaamista minuutin verran.

Mittaa seoksen päälle jauhot ja jauhojen päälle leivinjauhe, vaniljajauhe ja merisuola. Nypi ne sekaisin jauhojen joukkoon ja vatkaa taikina sitten sähkövatkaimella tasaiseksi.

Leikkaa suklaat veitsellä kuutioiksi ja sekoita ne ja kuivatut karpalot lusikalla taikinan joukkoon.

Muotoile taikinasta 15 kpl palloja ja muotoile pallot sitten korkeiksi lieriöiksi. Asettele taikinapalat leivinpaperien päälle kahdelle uunipellille. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, sillä keksit leviävät paistuessaan.

Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 14 minuutin ajan. Jäähdytä cookiet kunnolla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti