23. marraskuuta 2014

Vihreiden kasvisten naudanlihawokki

Wokit ovat siitä hyviä ruokia, että niissä voi käyttää melkeinpä mitä tahansa raaka-aineita. Tällä kertaa teimme melko yksinkertaisen, vihreitä kasviksia sisältävän wokin. Aasialaista makua tähän toi mukavasti marinadi, joka syntyi aineksista, jotka sattuivat kotoa löytymään.

Vihreiden kasvisten naudanlihawokki
450 g naudan sisäpaistia
1 parsakaali
1 kesäkurpitsa (kesän ainut omaa tuotantoa oleva)
1 paksoi
4 kevätsipulia
50 g babypinaattia
nuudeleita

Marinadi lihalle:
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 cm inkivääriä
loraus soijaa
loraus seesamiöljyä
pieni loraus kalakastiketta
kourallinen tuoretta korianteria
muutama rouhaisu mustapippuria

Siivuta paisti ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipulit, chili ja inkivääri. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään, kaada paistisiivujen päälle ja marinoi vähintään pari tuntia.

Pilko parsakaali, kesäkurpitsa, paksoi sekä kevätsipulit. Pyyhi ylimääräinen marinadi lihoista, mutta säästä marinadi myöhemmäksi. Paista lihat wokkipannulla voissa ruskeaksi, lisää joukkoon vihannekset ja wokkaa vihanneksia hetki niin, että ne jäävät vielä hieman rapeiksi. Kippaa sekaan marinadia mausteeksi. Lisää joukkoon lopuksi pinaatit ja sekoita joukkoon.

Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan, nostele lautasille ja lusikoi wokkia päälle. Nautiskele.

2 kommenttia:

  1. Nam! Aasialaishenkiset naudanlihauroat ovat herkkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Wokit toimivat aina, ja ovat vielä helppoja kehitellä kasaan melkeinpä mistä vaan :)

      Poista