19. joulukuuta 2014

Jouluiset mutakakkuset valkosuklaasta

Tänään on viimeinen arkipäivä pikkukokin kanssa kaksin kotona ennen joululomia ja tammikuista töihinpaluuta, kylläpä aika vierähti nopeasti! Jouluvalmistelut on jo aloitettu, mutta paljon riittää vielä tehtävää!

Jos mielii joulun kahvipöytään uusia makuja, tässä kokeilemisen arvoinen makeaähkyntuottaja. Sisältä sitkaisen pehmeät valkosuklaamutakakut maistuvat jouluisesti piparkakuille. Piparkakkuidean ryöstin Vaaleanpunainen nonparelli -blogista, valkosuklaa puolestaan löysi tiensä kakkusiin Jerryn keittiössä -blogin ansiosta.

Jouluiset valkosuklaa-mutakakut (11 kpl, halkaisija 8 cm)
200 g voita
300 g valkosuklaata
2 dl valkoista sokeria
1 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
220 g erikoisvehnäjauhoja
1 tl piparkakkumaustetta
1 ml vaniljajauhetta

Sulata valkosuklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa, massaa samalla koko ajan sekoitellen. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon sokeri. Sekoittele sitten joukkoon maito ja tämän jälkeen kananmunat yksitellen. Varo vatkaamasta taikinaa, jotta koostumus säilyy oikeanlaisena. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot sekä vaniljajauhe ja annostele taikina leivosvuokiin.

Paista mutakakkuja 150-asteisessa kiertoilmauunissa 15-20 minuuttia, kunnes kakkusten pinta on kiinteä, mutta keskiosasta edelleen pehmeä. Anna mutakakkujen jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti