6. joulukuuta 2014

Vorschmackia perinteisin lisukkein

Mikä maistuisikaan itsenäisyyspäivänä paremmalle kuin vuorokauden uunissa muhinut vorschmack kaverinaan uuniperunaa, punajuuria, suolakurkkuja ja smetanaa. Herkullista juhlapäivää!

Resepti on muunnelma toissavuoden vappuvorscmackista.

Vorschmack
800 g naudan paistijauhelihaa
800 g karitsan jauhelihaa
1,5 dl voita
2 isoa keltasipulia
4 savuvalkosipulinkynttä
130 g rasvasilliä
1 dl tomaattipyreetä
4 dl vettä

Tarjoiluun:
uuniperunoita
suolakurkkuja
etikkapunajuurta
smetanaa

Juomaksi:
Marskin ryyppy tai vodkaa

Pilko sipulit ja valkosipulit. Perkaa rasvasilli ja pilko se viipaleiksi. Ruskista jauhelihat voissa isolla kuumalla pannulla ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, rasvasilli, tomaattipuree ja vesi. Hauduta seosta puoli tuntia kannen alla miedolla lämmöllä. Surauta keitos tasaiseksi, hieman rakeiseksi seokseksi sauvasekoittimella.

Laita vorschmack kannellisessa uunipadassa 100-asteiseen uuniin ja hauduta vähintään yön yli, mitä pidempään, sitä parempi (tällä kertaa hauduttelimme 24 tuntia). Sekoittele vorschmackia silloin tällöin ja lisää tarvittaessa joukkoon vettä, jottei vorschmack kuivu, vaan säilyy puuromaisena. Vorschmack ei saa myöskään olla liian vetistä, joten jos seos näyttää löysältä, ota kansi pois ja hauduta vielä lisää.

Tarjoile vorscmack uuniperunan, suolakurkkujen, punajuurten sekä smetanan kera.

2 kommenttia:

  1. Rakastan vorschmackia ! vaikka en ikinä sellaista tehnytkään. Nyt talvella voisi ehkä kokeillakin))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti! Herkku valmistuu helposti (jos inhaa rasvasillin käsittelyä ei lasketa...), malttia ei tarvita kuin piiiiiitkässä haudutusajassa :)

      Poista