13. tammikuuta 2015

Aasialainen siikasoppa

Kaksi kertaa kalaa viikossa. Tuskin ihan joka viikko tulee valitettavasti vieläkään kalaa syötyä useampaan kertaan, mutta yleensä silti vähintään kerran viikossa. Monesti kalaruuat ovat arkena varsinkin hieman ideaköyhiä - kassilohi uuniin ja siinäpä se.

Tällä kertaa teimme jotain aivan muuta, nimittäin aasialaista siikakeittoa. Siika elelee ainakin Pohjois-Aasian vesillä, joten siinäkin mielessä tämä herkku sopii tähän keittoon mainiosti.

Alkuperäinen resepti, jonka pohjalta tämän keiton rakensimme, on hävinnyt jonnekin valitettavasti. Jostain englanninkielisestä ohjeesta internetin syövereistä joka tapauksessa tähän inspiraatiota saimme..

Aasialainen siikasoppa
8,5 dl kalalientä
1 tölkki kookosmaitoa
1 punainen mieto chili
1 lime
2,5 rkl kalakastiketta
2 rkl täysruokosokeria
5 cm inkivääriä
10 kaffirlimetin lehteä
600 g siikafileetä
200 g ruskeita herkkusieniä
1 iso sipuli
1 kesäkurpitsa
1 sitruunaruoho
1 ruukku thai-basilikaa

Kiehauta kalaliemi ja kookosmaito kattilassa. Lisää joukkoon silputtu chili, limetin mehu, kalakastike, sokeri sekä siivutettu inkivääri ja murskatut kaffirlimetin lehdet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Siivilöi liemi samaan kattilaan. Silppua sipuli, pilko kesäkurpitsat sekä herkkusienet reiluiksi paloiksi. Tee sitruunaruohosta pientä hakkelusta ja lisää kaikki edellä mainitut ainekset liemeen. Irrota siikafileistä nahat ja nypi ruodot. Kuutioi kala ja lisää keittoon. Keitä noin 3 minuuttia ja revi lopuksi joukkoon basilika. Tarjoa heti.

2 kommenttia:

  1. Oi kun kivan oloinen keitto, tämmöistä pitääkin tehdä joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Uusia kalareseptejä kaipaa tosiaan aina :)

      Poista