24. tammikuuta 2015

Oluinen ossobuco tomaattisella kastikkeella

Viikonlopun ruokavinkki synkeän talven keskelle tulee tässä. Mahtavan maukasta ja tuhtia ossobucoa tomaattisessa yrttikastikkeessa. Valmistukseen kannattaa varata aikaa reilusti (noin 4 tuntia), mutta lopputulos on odottamisen arvoinen, sen voin luvata.

Resepti on mukaelma Anikó Lehtisen kirjasta Yks olut, jonka sain isänpäivälahjaksi. Kirjassa on todella paljon oluttietoutta, jonka lisäksi se sisältää useita todella maukkaita ruokareseptejä, joihin käytetään erilaisia oluita. Talven mittaan meillä on kokkailtu kirjasta jo useampia ruokia, mutta niistä lisää hieman myöhemmin.

Aiemmin olemme tehneet ossobucoa mm. sahramiriston kera, joka sekin toimi loistavasti, vaikka kuvista nyt ei välttämättä voi sitä päätelläkään...

Oluinen ossobuco tomaatti-yrttikastikkeessa
Lihat ja liemi:
3 kpl ossobucoja naudan potkasta
2 laakerinlehteä
1 valkosipulinkynsi
3 rosmariinin oksaa
2 dl tomaattimehua
2 dl tummaa tsekkiläistä lageria
1 rkl mustapippuria
merisuolaa

Lisäksi:
250 g kirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä
1 dl kevätsipulia
perunoita
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa ossobucojen reunasta jänteet parista paikkaa poikki, jotta kiekot eivät kypsyessään käpristy. Valmista liemi: kaada pataan tomaattimehu ja olut. Mausta liemi laakerinlehdillä, murskatulla valkosipulilla, rosmariinilla ja mustapippurilla sekä suolalla. Kuumenna liemi ja nosta ossobucot liemeen. Hauduta ossobucoja liemessä vähintään 2 tuntia, mielellään jopa kolme.

Ota lihat pois liemestä, siivilöi liemi ja keitä sitä kasaan noin puolisen tuntia. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää liemen sekaan. Siivuta valkosipuli ja kevätsipulit, lisää liemeen. Hauduta miedolla lämmöllä noin tunti.

Keitä sillä välin perunat ja anna jäähtyä hetken. Kuori potut ja paista ne pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi ossobucot kasaankeitetyn liemen sekaan kuumenemaan mietoon lämpöön.

Nostele lautaselle ensin perunat, sitten kasaan haudutettu liemi, lopuksi ossobuco ja koristele annos.

4 kommenttia:

  1. Tumma olut tuo varmasti hyvän säväyksen ossoihin! Hyvä vinkki! - Merja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaita, mitä olen maistanut! Kannattaa ehdottomasti kokeilla - ja hankkia tuo opus myös :)

      Poista
  2. Kyllä tosiaan maistui :)

    VastaaPoista