17. tammikuuta 2015

Savustettu nieriä puikulaperunoilla

Kalaruokien kimpussa jälleen. Tällä kertaa tuli mieleen testata kaapissa lojunutta savustuspussia grillissä. Kalaksi valikoitui nieriä, joten herkkua oli luvassa. Savustuspussi toimi hyvin, kun grillin kuumensi ensin todella kuumaksi (yli 300 astetta), näin savustus lähti heti käyntiin. Kylkeen teimme vielä puikulat ja torvisienikastikkeen.

Savustettu nieriä puikulaperunoilla
400 g nieriäfileetä
merisuolaa
puikulaperunoita
tilliä
savustuspussi
2 salottisipulia
kourallinen mustatorvisieniä
2 dl kermaa
mustapippuria

Ripottele kalan päälle suolaa ja anna suolaantua noin 20 minuuttia. Kuumenna sillä välin grilli (tai uuni) todella kuumaksi. Laita perunat kiehumaan samaan aikaan, kun laitat kalan savustumaan. Savusta kalaa noin vartti ja nosta vetäytymään hetkeksi. Avaa savustuspussi ja tarjoile kala tuoreen tillin sekä pottujen kera.

Valmista kastike. Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki voissa. Lisää joukkoon sienet ja kuullota myös niitä hetken ajan. Kaada perään kerma ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kiehauta ja tarjoile perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti