3. tammikuuta 2015

Seesami-lohipastrami

Joulun kalapöydän uusi tulokas oli fiilispohjalta aasialaisittain maustettu, seesaminsiemenissä pyöritetty lohipastrami. Tätä umami-ilotulitusta voisi syödä vaikka joka päivä!

Seesami-lohipastrami
1 valkosipulinkynsi
1 cm inkivääriä
3 rkl vaaleaa soijakastiketta
1,5 rkl miriniä
150 g lohta
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
1 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
1 rkl seesamiöljyä

Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri pieneksi. Sekoita valkosipuli-inkiväärisilppu soijakastikkeen ja mirinin joukkoon ja kaada marinadi pieneen pussiin. Leikkaa lohesta pitkittäin pari senttiä leveitä tankoja ja laita tangot marinadin joukkoon. Sulje pussi tiiviisti ja levitä marinadi tasaisesti kaloille. Anna lohen marinoitua jääkaapissa noin 5 tunnin ajan.

Ota lohet pussista ja kuivaa ylimääräinen marinadi pois. Sekoita seesaminsiemenet keskenään lautasella ja pyörittele lohitankoja siemenissä. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lorauta pannulle seesamiöljy. Paista lohitankoja nopeasti pannulla n. 10 sekuntia per pinta. Kääri lohet tiiviisti kelmuun ja siirrä ne nopeasti kylmään.

Leikkaa viilenneet lohitangot viipaleiksi ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Juu - ei ! Ensin paisto ja sitten vasta siemenet pintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monella tapaa pääsee hyvään lopputulokseen - toiset paahtavat siemenet erikseen kuivalla pannulla ja ripottelevat paistetun lohen pintaan, mutta tässä kuvattu oikaisukin toimii. Pääasia, että siemenet saavat kivan paahteisen tuoksun ja maun 😊

      Poista