5. tammikuuta 2015

Siiderihaudutetut ibericoporsaanposket ja mustan possun pizza

Herkuttelimme joulupäivänä Familian meille kokeiluun toimittamilla, ihanan mehukkailla ja mureilla mustan possun poskilla. Omenasiiderissä hiljalleen hautuneista parista poskipalasta ja keittiön nurkista löytyneistä aineksista syntyi seuraavana päivänä aivan mahtava nyhtöpossu-sienipizza. Vaikka hiivaa ei kaapeista löytynytkään, ihan hyvin taikina onneksi onnistui leivinjauheversionakin.

Siideripossunposkista ei joulupäivän perheaterialla tullut napattua kunnon kuvaa, joten edustakoon tuo ainokainen otos muhjottuine puikulaperunoineen vaikka blogirealityä :)

Siiderihaudutetut ibericoporsaanposket
1,4 kg Familian ibericoporsaanposkia
5 valkosipulinkynttä
2 keltasipulia
2 rkl kokojyväsinappia
0,5 l kuivaa omenasiideriä (esim. Val de Rance Cidre de Bretagne Brut)
0,5 l riistalientä
merisuolaa
mustapippuria
tarjoiluun tuoretta persiljaa (joka meiltä unohtui käyttää) ja puikulaperunoita

Siisti poskista kalvot ja ruskista ne nopeasti kuumalla pannulla. Hienonna valkosipulinkynnet ja keltasipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä korkeareunaisen padan tai kasarin pohjalla oliiviöljyssä viitisen minuuttia. Lisää kaikki ainekset pataan ja hauduta poskia kolme tuntia miedosti poreilevassa lämmössä liedellä.



Mustan possun pizza
Hiivaton pizzataikina:
5 dl durumvehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl merisuolaa
ripaus valkoista sokeria
2 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä

Täytteet:
2 ylikypsää ibericoporsaanposkea
2 dl suolarouskuja
3 salottisipulia
2 rkl oliiviöljyä
kourallinen juustoraastetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tuoretta persiljasilppua
mustapippuria

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään kulhossa ja tee keskelle kolo. Kaada vesi ja öljy koloon ja sekoita taikinaa voimakkaasti aluksi yhdellä sormella keskeltä reunoillepäin, jotta jauhot eivät klimppiydy ja saat tasaisen taikinan. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan ja kaulitse se sitten ohueksi, pizzakiven (tai uunipellin) kokoiseksi levyksi.

Valmistele täytteet. Nyhdä possuposket silpuksi ja liota suolasienistä liiat suolat pois. Hienonna salottisipulit. Paista sipuleita, sieniä ja nyhtöpossua oliiviöljyssä, kunnes possu alkaa rapeutua. Raasta juusto ja sekoita tuorejuuston joukkoon persiljasilppua ja pippuria.

Laita pizzakivi kylmään uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi. Levitä täytteet pohjan päälle aloittamalla tuorejuustolevitteestä, lisäämällä päälle juustoraastekerroksen ja lopuksi possu-sienipaistoksen. Paista pizzaa uunissa kymmenen minuutin ajan.





Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti