8. tammikuuta 2015

Täytetty focaccia

Mitä tehdä aamulla, kun nälkä iskee, äitikin on tulossa kohta vierailulle ja keittiön nurkista tuijottaa takaisin vain edellispäivien ruokien raaka-ainerippeitä? Oliiveja, tomaatteja, rosmariinia, hmmm - vastaus on tietysti focaccia! Tein leivästä varsin muhkean ja tuhdin version, joka on jo valmiiksi täytetty. Aivan mah-ta-va lounasleipä!

Resepti on muunnelma myöskin ihanasta tilkkutäkki-focacciasta.

Täytetty focaccia (uunipellillinen)
taikina:
12 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
22 g kuivahiivaa
1 rkl merisuolaa
0,5 rkl valkoista sokeria
1 rkl kuivattua rosmariinia
0,9 dl oliiviöljyä
6 dl vettä

täytteet:
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku basilikaa
1 punasipuli

pinnalle:
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljyä
10 isoa kirsikkatomaattia
kourallinen kalamataoliiveja
pari rosmariininoksaa
sormisuolaa



Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja sekoita jauhoseoksen joukkoon öljyn kanssa. Vaivaa taikinaa vielä viitisen minuuttia sopivan sitkon muodostumiseksi. Taikina jää melko löysäksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta vedottomassa paikassa puolen tunnin ajan.

Jaa taikina kahtia. Kaada puolet taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhoitetuin sormin ohueksi, suorakaiteen malliseksi levyksi.

Hienonna täytteet ja levitä pohjan päälle.

Kaada toinen puoli taikinasta jauhotetulle leivonta-alustalle ja taputtele sekin jauhoitetuin sormin samanlaiseksi ohueksi, suorakaiteen malliseksi levyksi. Nosta levy varovasti täytetyn levin päälle uunipellille.

Voitele pinta aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä. Painele rosmariinitukkoja, tomaatinpuolikkaita ja oliiveja tasaisesti leivän pinnalle. Kruunaa koko komeus sormisuolalla ja paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30 minuutin ajan. Tarjoile lämpimänä.


2 kommenttia:

  1. Näyttää todellakin ihanan muhkealta!:) Focaccia on ihan parasta leipää.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Pitäisi kyllä jaksaa useammin tehdä vaaleita leipiä, kun ruisleipääkin kuitenkin pyörittelee aina parin viikon välein. Hapanjuuri on tietty hyvä motivaattori :)

      Poista