10. tammikuuta 2015

Zuppa Toscana eli toscanalainen makkarakeitto

Meillä tapahtui keskiviikkoaamuna suuri vahdinvaihto, kun O jäi vuorostaan pikkukokin kanssa kotiin ja minä starttasin auton ja suuntasin työpaikalle. Reilu kymmenen kuukautta kotona oli tietysti ihanaa (jos viimeistä raskauskuukautta valaana sohvalla ei lasketa), mutta kaikista vauvaharrastuksista huolimatta paikoin aika monotonista menoa, en siis pannut ollenkaan pahakseni päästä tuulettamaan päätäni välillä työasioilla. Työpaikkaruokalan mössöjä sen sijaan ei ollut ollenkaan ikävä...

Tämä pakkaspäivään sopiva makkarakeitto on kotoisin vähän eteläisemmiltä leveysasteilta, Toscanasta. Reseptin nappasimme AllRecipes.comista.

Zuppa Toscana eli toscanalainen makkarakeitto
450 g italialaisia salsiccia-makkaroita
reilu ripaus punaista chilirouhetta
5 pekoninsiivua
1 iso valkosipulinkynsi
1 keltasipuli
1 l kanalientä
2 isoa perunaa
2 dl ruokakermaa
kourallinen pinaatinlehtiä

Ujuta makkaramassa siskonmakkaroiden tapaan paloina ulos suolesta. Paista makkarapalloja ja chilirouhetta keskilämmöllä padan pohjalla vartin verran, kunnes makkarat ovat ruskistuneita ja kypsiä. Nosta makkarat syrjään odottamaan esim. reikäkauhalla.

Viipaloi pekonit ja paista ne padassa makkaranrasvassa rapeiksi (jos rasvaa on pekonien kypsymisen jälkeen padassa liikaa, yliääräisen voi kauhoa tässä vaiheessa pois). Laske padan lämpöä, kuutioi valko- ja keltasipulit ja kuullota niitä viitisen minuuttia pekonin seassa. Kaada joukkoon kanaliemi ja kiehauta. Viipaloi perunat ohuehkoiksi siivuiksi ja lisää keiton joukkoon. Anna keiton kiehua kevyesti, kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita joukkoon ruokakerma ja paistetut makkaranpalaset. Kiehauta keitto, nosta pata liedeltä ja sekoita joukkoon pinaatinlehdet. Tarjoile heti.


3 kommenttia:

  1. Mistä saitte noita nimenomaisia makkaroita ostettua? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aitoja italialaisraakamakkaroita ei taida täältä kovin helposti löytyä, mutta Cittarin lihatiskillä oli ihan kelpoja, olisikohan ollut Wurst Fennican valmistamia salsiccia toscana -makkaroita :)

      Poista