2. maaliskuuta 2015

Gratinoidut sinisimpukat

Sinisimpukat päätyvät yleensä pöytäämme samalla tutulla Bistro O Matista vakoillulla reseptillä. Suunnitelmissa on kuitenkin ollut kokeilla myös simpukoiden gratinointia. Tartuimme viimein tuumasta toimeen ja kyllähän se kannatti, näistä tuli varsn maukas, pieni alkupala!

Vinkkejä gratinointiin nappasimme Valiolta.

Gratinoidut sinisimpukat
leipämuruseos:
100 g kuivahtanutta vaaleaa leipää
2 valkosipulinkynttä
0,25 punainen mieto chili
50 g serranokinkkua
0,25 ruukkua silopersiljaa
40 g parmesania
0,5 limetin mehu ja kuoriraaste
3 rkl voita

höyrysimpukat:
16 sinisimpukkaa
1 sellerinvarsi
3 dl äyriäislientä hummerifondista

Leikkaa leipä isoiksi kuutioiksi ja paahda kuutiot rapeiksi pannulla. Laita kaikki ainekset voita lukuunottamatta monitoimikoneeseen ja surauta seos hienorakeiseksi massaksi.

Siisti simpukat. Viipaloi sellerinvarsi ja lisää se äyriäisliemen kanssa kasariin. Kiehauta liemi ja lisää kiehuvan liemen joukkoon simpukat. Laita kansi kasarin päälle ja ravistele kasaria. Simpukat ovat valmiit kun ne ovat auenneet.

Jäähdytä simpukat ja irrota kuoren kansipuoli. Asettele simpukat kuoressaan riviin ja kokoa niiden päälle reilu kerros leipämuruseosta. Koverra jokaisen simpukan päälle lopuksi pieni nokare voita. Paista simpukoita 175-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia, kunnes gratiiniseoksen pinta on rapsakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti