1. maaliskuuta 2015

Karpalo-kinuski-banaanileipä

Banana bread eli banaanileipä on amerikkalainen klassikkoleipomus, josta löytyy variaatioita aina terveellisemmästä leipämäisestä versiosta makeanpehmoiseen banaanikakkuun. Ruokahommia-blogissa oli leivottu herkullisen kuuloista jauhotonta versiota ja siitä inspiroituneena pyöräytimme mekin oman banaanleivän.

Tästä sokeria ja valkoisia jauhoja sisältävästä leivästä on ehkä terveellisyys kaukana, mutta karpalot ja kinuski toimivat banaanin kanssa yhteen niin hyvin, että pieni syntisyys sallittakoon. Onhan nyt sentään viikonloppu!

Karpalo-kinuski-banaanileipä (1 leipävuoka)
2 isoa, kypsää banaania
3 kananmunaa
2 rkl auringonkukkaöljyä
2 rkl vaaleaa siirappia
3 rkl maustamatonta jogurttia
2,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl perunajauhoa
0,5 dl mantelijauhetta
3 rkl ruskeaa ruokosokeria
1 tl ruokasoodaa
1 rkl leivinjauhetta
2 ml vaniljajauhetta
1 ml hienoa merisuolaa
1 dl karpaloita
2 rkl kinuskikastiketta

Muussaa banaanit haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon munat, siirappi, öljy ja jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon karpalot ja sekoita varovasti. Kaada taikina leipävuokaan, valuta päälle kinuskikastiketta ja sotke kastike sitten lusikalla taikinan joukkoon raidoiksi. Paista banaanileipää 160-asteisessa kiertoilmauunissa noin 50 minuuttia, kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti