21. huhtikuuta 2015

Mansikka-mustapippurijäätelö

Katselimme joku ilta televisiosta "Kiehtova maailma: maustematkalla" -ohjelmaa, joka käsitteli sillä kertaa mustapippuria. Ohjelmassa tehtiin erittäin mielenkiintoista mustapippurilla maustettua mansikkajäätelöä, jota oli itsekin päästävä tekemään välittömästi. Kyllä kannatti, jäätelö oli erittäin maukasta ja mustapippuri toden totta sopii loistavasti mansikkajäätelöön. Koko annos tyhjeni yhdeltä istumalta parempiin suihin, nam.

Mansikka-mustapippurijäätelö
2 dl vispikermaa
2 dl kevytmaitoa
80 g valkoista sokeria
10 kokonaista mustapippuria
4 kananmunankeltuaista
200 g mansikoita
vastarouhittua mustapippuria

Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon kokonaiset mustapippurit ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja siivilöi mustapippurit pois liemestä.

Lisää joukkoon keltuaiset ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Varo keittämästä. Kun seos sakenee, nosta kattila liedeltä ja jäähdytä kylmäksi. Kaada massa jäätelökoneeseen ja pyöritä, kunnes kone ei enää jaksa pyörittää massaa.

Murskaa mansikat haarukalla soseeksi. Kaavi jäätelö purkkiin ja sotke mansikkasose varovasti jäätelön joukkoon raidoiksi. Pakasta jäätelöä hetki, jonka jälkeen voit muotoilla jäätelöstä annospalloja. Rouhi annoksen päälle mustapippuria.

4 kommenttia:

  1. Nam:) Monet mausteet sopivat tosi hyvin leivontaan ja jälkkäreihin,vaikka sitä ei uskoisi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, pitäisi olla reippaasti luovempi ja uskaliaampi keittiössä :)

      Poista
  2. Spännande, eipä olisi tullut mieleen tämmöinen jätskimaku. Pakkohan tuota on kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja joku vielä väittää, että tv:n toljotus on ajanhukkaa ;)

      Poista