6. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen mämmimousse-täytekakku

Pikkukokki täytti tänään vuoden (aika lentää!) ja yksi juhlapöydän antimista oli tämä sitruunainen mämmikakku, synttärit kun sattuivat pääsiäismaanantaille. Mämmiä voi siis laittaa melkeinpä mihin vain, tällä kertaa moussena täytekakun väliin tummalla suklaalla ja sitruunalla maustettuna. Postailemme synttärikemujen tarjoiluista lisää ensi viikolla. Hyvää pääsiäistä!

Kakkupohjan ohje löytyi täältä, loput keksimmekin itse.

Pääsiäisen mämmimousse-täytekakku (28 cm irtopohjavuokaan)
kakkupohja:
8 kananmunaa
4 dl valkoista sokeria
1 sitruuna
2,5 erikoisvehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
2 tl vaniljasokeria

täyte:
350 g mämmiä
200 g tuorejuustoa
1 sitruunan kuori
0,5 sitruunan mehu
2 dl vispikermaa
1 dl valkoista sokeria
100 g tummaa suklaata (säästä 1 pala koristelastuiksi)

kostuke:
0,5 sitruunan mehu
3 rkl vettä

päällinen:
330 ml vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
tummaa suklaata lastuina
2 suklaamunaa

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele koko vuoka öljyllä. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi niin, että taikinalla pystyy piirtämään taikinan pinnalle kahdeksikon ja se jää hetkeksi näkyviin.

Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa. Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, mantelijauhe, sitruunankuori, kardemumma ja vaniljasokeri. Sihtaa joukkoon vielä perunajauho ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi.

Nostele jauhot vähän kerrallaan varovasti munasokerivaahdon joukkoon välttäen sekottamasta liikaa, jottei taikina lässähdä.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkupohjaa 175-asteisessa kiertoilmauunissa noin 40 minuutin ajan, tai kunnes taikina ei enää tartu kokeilutikkuun.

Jäähdytä kakkupohja ja leikkaa se sitten varovasti kolmeen osaan.

Valmista täyte. Vatkaa mämmi ja tuorejuusto sekaisin ja raasta seoksen sekaan sitrunankuori ja purista sitruunamehu. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa ohuena nauhana mämmiseoksen sekaan. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja nostele lopuksi mämmimoussen joukkoon.

Kostuta pohjapalat sitruunamehulla ja täytä välit mämmimoussella. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja levitä kakun pinnalle. Koristele kakku suklaalastuilla ja suklaamunan palasilla.



2 kommenttia: