14. toukokuuta 2015

Parsaa, kylmäsavulohta ja rieslingiä

Tähän nopeaan makunautintoon tarvitaan vain kolme raaka-ainetta: vihreitä tankoparsoja, kylmäsavulohta ja alsacelaista rieslingiä. Yksinkertaista ja ah niin hyvää!

Mahtava makutrio on peräisin mainiosta Ripaus tryffeliä -blogista.

Parsaa ja kylmäsavulohta
vihreitä parsoja
kylmäsavulohiviipaleita

Juomasuosituksena reippaasti hapokas Alsacen riesling, esim. Wolfberger Riesling 2013

Leikkaa parsanvarsista kannat ja kuori tarvittaessa tyvestä paksumpaa kuoriosaa pois. Keitä miedosti suolatussa vedessä parsoja 3-5 minuutin ajan niin, että ne hieman pehmenevät, mutta pysyvät vielä napakoina. Jäähdytä parsat kylmällä vedellä ja kuivaa ne varovasti. Kääri parsanvarsien ympärille viipaleet kylmäsavulohta ja tarjoile.

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos - ja kiitos ideasta Merja!

      Poista
  2. Yksinkertainen on parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toden totta, niin se usein on (...unohdetaan tässä kohtaa nuo meidän 137 ainesosan intialaisreseptit :D).

      Poista
  3. Oi, tämä on niin hyvää! Pitäisköhän ihan ottaa lakkiaisjuhlien ruokalistalle :) - Merja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin pitää, takuuvarma hittiannos! :)

      Poista
  4. Mekin teimme tätä ja hienosti kolmikko toimi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen trio!

      Poista