24. kesäkuuta 2015

Pähkinä-kyssäkaalipihvit

Rasti seinään. Ehdotin ihan oma-aloitteisesti tässä eräänä päivänä kasvisruokaa päivälliseksi. En tiedä mitä tapahtui, mutta törmäsin viikon ruokalistaa miettiessäni Kotilieden reseptiin kyssäkaalipihveistä. Resepti vaikutti sen verran erikoiselta, että pitihän sitä kokeilla - ja kyllä kannatti.

Jälleen kerran tuli todistettua ainakin itselleni, että kasvisruokakin voi olla hyvää, jopa täyttävää. Kyssäkaalista tuli kertaheitolla uusi suosikkivihannes. Resepti on pienin muutoksin tästä.

Kyssäkaali-pähkinäpihvit
1 kyssäkaali
2 porkkanaa
1 pieni purjo
120 g smetanaa
2 kananmunaa
1,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
0,5 dl jauhettuja pähkinöitä (hasselpähkinää ja saksanpähkinää)
1 tl rosepippuria
2 tl tuoretta mäkimeiramia
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
öljyä paistamiseen

Lisäksi salaattia ja grillattuja tomaatteja.

Kuori kyssäkaali sekä porkkanat ja raasta ne karkealla terällä raasteeksi. Silppua purjo pieniksi paloiksi. Laita raaste ja purjo esim. leivontakulhoon ja sekoita joukkoon smetana, jauhot ja kananmunat. Hienonna hasselpähkinät ja saksanpähkinät morttelissa, samoin rosepippuri ja sekoita nämä taikinaan. Mausta silputulla tuoreella mäkimeiramilla, suolalla ja paprikajauheella. Sekoita hyvin ja anna makujen tasaantua hetki.

Kuumenna tällä välin grilli ja paista pihvit öljytyllä kuumalla parilalla noin pari minuuttia per puoli. Tarjoa esim. salaatin ja grillitomaattien kera.


2 kommenttia:

  1. Kiva idea! Nämä laitetaan meillä lähipäivinä ruokalistalle. Kyssäkaalia tulee käytetyksi ihan liian harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli kyllä hyviä ja mukavan ruokaisia, kannattaa kokeilla!

      Poista