4. kesäkuuta 2015

Sangría

Sangría on näilläkin leveyspiireillä suosittu, espanjalainen, tummanpunaisen värinsä perusteella (sangre; veri) nimensä saanut raikas hellejuoma. Charmat-menetelmällä valmistettu Lambrusco sopii täydellisesti juoman viinipohjaksi. ¡Salud!

Sangría
0,75 l kuohuvaa punaviiniä (esim. Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile il Fojonco)
0,5 sitruuna
2 luomuappelsiinia
5 kokonaista neilikkaa
10 cm ceyloninkanelitankoa
0,75 l sitruunalimonadia
jääpaloja

Kaada viini tarjoilukannuun. Purista joukkoon sitruunamehu, lisää sekaan neilikat ja murenna mukaan myös kanelitanko. Lohko appelsiini kuorineen ja lisää kannuun. Kelmuta sangriapohja ja siirrä kannu jääkaappiin maustumaan.

Kaada sangrian joukkoon juuri ennen tarjoilua sitrunalimonadi ja heitä sekaan jääpaloja. Vaihtoehtoisesti voit lisätä ne myös suoraan laseihin, jolloin sangria pysyy yhtä freesinä jokaisella tarjoilukierroksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti