22. heinäkuuta 2015

Porkkana-perunasalaatti

Toisia blogeja lueskelee ja ihmettelee, miten kivoja juttuja ne siellä ruudun toisella puolen aina keksivätkään. Perunabluussia-blogi on yksi näistä inspiraationlähteistäni, varsinkin kun pitää löytää (grillissä valmistuvalle) pääraaka-aineelle jokin maukas kaveri. Tällä kertaa kokeiluun pääsi värikäs, porkkanalla tuunattu perunasalaatti.

Peruna-porkkanasalaatti
6 perunaa
3 porkkanaa
4 kananmunaa
10 coctailkurkkua
2 tl kapriksia
1 nippu silolehtipersiljaa
1 nippu tilliä
3 punaista kesäsipulia
1 rkl kokojyvä-dijonsinappia
200 g  ranskankermaa
0,5 sitruuna
vuorisuolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pieniksi suupaloiksi. Keitä juureksia väljässä vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta edelleen napakat. Kaada vesi pois. Keitä kananmunia 8 minuutin ajan niin, että ne ovat kovia. Kuori kananmunat ja pilko nekin suupaloiksi.

Kuutioi kurkut hienonna yrtit ja viipali punasipulit. Sekoita juureksia ja kananmunia lukuunottamatta kaikki ainekset keskenän tasaiseksi, lisää mukaan juureskuutiot ja nostele salaatti varovasti sekaisin. Anna salaatin maustua vähintään vartin verran ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Meillä taas ollaan kateellisena kuolattu miten teillä syödään hengästyttävään tahtiin huippuruokia. Ei ehditä edellistä kunnolla lukea kun keittotaiteilijoilta tulee taas uusi mielenkiintoinen postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on paha tapa innostua aina kaikesta ja kärsivällisyys aivan nollissa, joten uusia reseptejä ja raaka-aineita on päästävä kokeilemaan nyt-heti-nyt-nyt :)

      Poista