12. heinäkuuta 2015

Rapu-nuudelisalaatti misokastikkeella

Kiran bloggaama misokastike meni välittömästi kokeiltavien ruokien pitkälle listalle ja erinomaistahan se nuudeli-rapusalaatin kera olikin. Heräteostoksena kaupasta mukaan tarttuneet sobanuudelitkin saivat samalla arvoisensa käyttökohteen.

Nuudeli-rapusalaatti
300 g lehtikaalia (korvasimme osan muulla salaatilla)
2 nippua (n. 200 g) soba-nuudeleita
1 pieni kurkku
1 ruukku korianteria
250 g jättikatkarapuja
1 tl mustia seesaminsiemeniä
1 tl vaaleita seesaminsiemeniä

Misokastike
2 tl raastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl vaaleaa misotahnaa
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl tamarisoijakastiketta
1,5 rkl (aasialaista niitty)hunajaa
0,5 rkl limetin mehua
1 rkl sriracha-chilikastiketta

Valmista ensin kastike. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään kastikkeeksi ja siirrä kulho jääkaappiin odottamaan.

Riivi lehtikaali kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Ryöppää kaaleja 20 sekunnin verran, siivilöi ja valuta kaaleja välittömästi kylmän veden alla.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna niiden jäähtyä.

Viipaloi kurkku ja hienonna korianteri.

Paahda ravut nopeasti kypsiksi kuumassa grillissä tai paistinpannussa. Paahda kuivalla, kuumalla pannulla seesaminsiemeniä, kunnes ne alkavat tuoksua paahteisen hyvälle.

Kokoa annokset lautasille ja lorauta lopuksi päälle reilusti misokastiketta.

6 kommenttia:

  1. Mistä löysit sobanuudeleita? Mulla on ollut pitkään ostoslistalla, jos vain jostain löytäisi... -Merja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy myöntää, että kumpikaan ei enää muista, mistä nuo tarttuivatkaan mukaan - olisiko ollut ihan Espoon Sellon Citymarketista (ylläri)?

      Poista
  2. Sama juttu kuin Merjalla, sobanuudeleita on täältä provinssista yllättävän hankala löytää. Eroaako vaalea misotahna miten tummasta, sitä nimittäin löytyisi jääkaapista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpäs osaa sanoa, kun noissa meidän kaupoissa on tullut enemmän vastaan tuota vaaleaa, mutta täytyypä metsästää tummaakin.

      Poista
  3. Tuossa on kyllä herkkua kerrakseen-.Rakastan sekä sobanuudeleita että äyriäisiä ja tuo kastike kuulostaa täydelliseltä:)

    VastaaPoista