16. lokakuuta 2015

Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat ja punajuurimuusi

Tästä ei tuhti, syksyinen viikonloppupäivällinen parane! Maukas karitsanliha hautuu uunissa mureaksi lähes itsestään ja perunamuusi saa pirtsakan ilmeen punajuuresta ja vinkeän makuboostin persiljasta ja dijon-sinapista.

O:n perhe oli tulossa kyläilemään ja halusimme kerralla todistaa vääräksi sitkeän myytin villasukka-lampaanlihasta. Annokset pöytään ja ruoka hävisi lautasilta salamannopeasti vuolaiden kehujen saattelemana. Mitä, onko tämä karitsaa, ei oikeasti voi olla - niiiiin hyvää! Myth busted.

Onpa muuten ihan mahdottoman vaikea kirjoittaa muusi yhdellä s-kirjaimella. Olisiko syypäänä turkulaiset sukujuureni?

Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat
8 kpl Familian karitsanpotkia
1 l punaviiniä (esim. Terre di Faiano Rosso 2014)
1 l lihalientä
1 ruukku rosmariinia
1 ruukku timjamiinia
mustapippuria
merisuolaa

Ruskista potkat nopeasti kuumalla paistinpannulla ja asettele ne sitten korkeareunaiseen, kannelliseen pataan. Lisää joukkoon kokonaiset valkosipulinkynnet, rosmariinin oksat ja rouhi päälle reilusti mustapippuria ja halutessasi ripaus suolaa. Kaada joukkoon punaviini ja lisää sitten lihalientä, kunnes potkat peittyvät. Peitä kannella ja siirrä vuoka uuniin. Paista aluksi 200 asteessa puoli tuntia. Vähennä lämpöä 150 asteeseen ja hauduta potkia vielä kolmen tunnin ajan.

Punajuuri-sinappimuusi
2 kg jauhoisia perunoita, esim Rosamunda
3 punajuurta
0,5 litraa maitoa
50 g voita
3 rkl kokojyvä-dijonsinappia
kourallinen persiljaa
merisuolaa

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolavedessä. Keitä samalla toisessa kattilassa punajuuret kypsiksi, mutta kuori ne vasta keittämisen jälkeen. Aja punajuuret sileäksi soseeksi tehosekoittimsessa.

Lämmitä maito kattilassa ja sulata voi maidon joukkoon. Kaada kuuma maito-voi-seos perunoiden joukkoon ja surauta perunat sähkövatkaimella muusiksi. Lisää joukkoon punajuuripyree, sinappi ja silputtu persilja. Mausta muusi vielä tarvittaessa suolalla.


Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti