8. lokakuuta 2015

Vihreä shakshuka

Tomaattinen shakshuka on löytänyt viime vuosina tiensä moneen suomalaiseen ruokapöytään. Tässä variaatiossa pannuun päätyy kananmunien paistoalustaksi raikkaan vihreitä vihanneksia ja maukasta fetajuustoa. Idea herkulliseen arki-illan kasvisruokaan löytyi Soppa365-sivustolta.

Vihreä shakshuka
1 purjo
4 valkosipulinkynttä
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl jauhettua korianterinsiementä
2 tl kuivattua oreganoa
ripaus cayennepippuria
1 pieni kesäkurpitsa
1 vihreä paprika
3 sellerinvartta
1 ruukku babylehtikaalia
100 g babypinaattia
5 kananmunaa
200 g fetajuustoa
mustapippuria
merisuolaa
koristeluun esim. tuoretta mäkimeiramia

Viipaloi purjo ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota näitä muutaman minuutin ajan isolla paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon mausteet. Pilko kesäkurpitsa, sellerinvarret ja paprika kuutioiksi ja lisää kuutiot lehtikaalin ja pinaatin kera pannulle. Paista kasviksia reilun viiden minuutin ajan ja mausta paistos pippurilla ja suolalla.

Riko kananmunat varovasti paistoksen päälle niin, että keltuaiset säilyvät ehjänä. Anna kananmunien kypsyä niin, että keltuainen pysyy juuri koossa. Murustele feta shakshukan päälle ja koristele setti lopuksi tuoreilla yrteillä.

2 kommenttia:

  1. Shakshuka on niin helposti muunneltavissa:) Tel Avivissa on shakshuka-ravintola,jossa saa peräti 10 erilaista shakshukaa;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, sinne ois päästävä! :)

      Poista