23. marraskuuta 2015

Caldo verde eli portugalilainen papukeitto


Caldo verde, "vihreä liemi" eli portugalilainen papu-kaalikeitto valmistetaan oikeaoppisesti joko ilman lihaa, tai sitten chouriço-makkara keitetään erikseen ja siivut nostellaan keiton joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Noudatimme sen enempää sopan anatomiaan etukäteen tutustumatta Soppa365-palvelusta löytynyttä reseptiä, jossa prosessia hieman oikaistiin. Lopputuloksena oli takuuvarmasti epäautenttinen, mutta varsin maukas caldo vermelho, punainen liemi.

Caldo verde eli portugalilainen papukeitto
1 salottisipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl oliiviöljyä
1 l kasvislientä
300 g chorizo-kestomakkaraa
340 g isoja valkoisia papuja
puolikas savoijinkaali

yrttiöljy:
nippu persiljaa
nippu basilikaa
2 rkl oliiviöljyä

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Nosta sipulit kattilaan ja anna kuullottua hetki, noin 2-3 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehumispisteeseen.

Viipaloi chorizot. Paahda makkaroita kuumassa paistinpannussa noin 2-3 minuuttia.

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää valutetut pavut, hienonnettu kaali ja makkaraviipaleet kattilaan (tai jätä makkarat pois ja lisää ne keittoon juuri ennen tarjoilua). Anna kiehua noin 5 minuuttia. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Riivi ja hienonna yrtit ja sekoita ne sauvasekoittimella öljyn kanssa. Tarjoa keitto yrttiöljyn kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti