30. toukokuuta 2016

Presa ibérica

Kuten aiemmin tuli mainostettua, presa on todella uskomaton pala lihaa. Näiden kokemusten jälkeen voin todeta, että voittaja on löytynyt. Ibericon presan sanotaan olevan "possujen wagyu", eikä totisesti suotta.

Täydellisen marmoroitunut ja murea presa nimittäin kruunaa varmasti jokaisen illallisen. Presa on myös erityisen maukas ellei jopa kaikista maukkain ibericon osa (ainakin omien kokemusten perusteella). Kun törmäätte kaupassa tähän herkkuun, älkää missään tapauksessa kävelkö ohi. Maistakaa, niin tiedätte mistä puhun.

Presa on ehdottomasti parhaimmilaan grillissä (tässä on jälleen erinomainen syy grillata). Grillaa presa kuumassa grillissä niin, että sisälämpötila jää 62 asteeseen. Älä pilaa tätä loistavaa raaka-ainetta paistamalla sitä kypsäksi. Jätä presa mieluummin syömättä ja tarjoa jollekin, joka uskaltaa syödä tämän arvokkaan lihan kuten se on tarkoitettu syötäväksi.

Jos et usko, että possua voi syödä näin, niin lue vielä tarkemmat perustelut täältä.

Tällä kertaa presa sai kylkeensä yksinkertaisen, mutta maukkaan pastan sekä lasilliset hyvää punaviiniä.

Grillattua ibericon presaa
400 g Familian Iberico-porsaan presaa
merisuolaa
mustapippuria

Ota presa esiin ja trimmaa paksuimmat päällisrasvat pois. Hiero pintaan reipas suola ja mustapippuri, anna maustua huoneenlämmössä kunnes liha on lämmennyt grillauskuntoon. Laita grilli kuumenemaan, täysille.

Grillaa presasta pinnat kiinni todella kuumassa grillissä. Tökkää lihaan lihalämpömittari ja aseta se 62 asteeseen. Vähennä grillissä lämpöä reilusti, nosta liha yläritilälle ja grillaa epäsuorassa lämmössä kunnes lihalämpömittari näyttää 62 astetta. Nosta liha grillistä ja kääräise löyhästi folioon. Anna vetäytyä 10-20 minuuuttia. Siivuta, tarjoile ja nauti antaumuksella.


Pappardelle
250 g laadukasta pappardelle-pastaa
merisuolaa (1 rkl / litra)
1 rkl voita
2 valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunan mehu
1,5 rkl kapriksia
ripaus mustapippuria
1 rkl persiljaa

Ota pasta esiin ja laita isoon kattilaan vesi kiehumaan. Lisää veden joukkoon ruokalusikallinen merisuolaa per litra vettä. Sillä aikaa kun vesi kiehuu, lämmitä iso paistinpannu ja lisää sinne nokare voita. Silppua valkosipuli ja kuullota se voissa.

Keitä pasta al denteksi ja valuta hyvin (säästä hieman keitinvettä). Kaada pasta isolle paistinpannulle. Purista joukkoon sitruunamehu, lisää sekaan kaprikset ja rouhi mustapippuria perään. Silppua persilja todella pieneksi hakkeeksi ja sekoita pastan joukkoon. Lorauta tarvittaessa keitinvettä pasta-annoksen joukkoon hyvin sekoittaen, mikäli pastasta tulee liian paksua. Tarjoile presan kera.


Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti